cinema canvas strijkt neer in Antwerpen dit is vive le velo voor filmliefhebbers

cNu deze zomer op zowat elke televisiezender het wereldrecord Herhalingen Heruitzenden weer scherper wordt gesteld, is het een goed idee om wat vaker buiten te komen. Daar speelt Canvas handig op in met Cinema Canvas: een hele zomer lang filmklassiekers op locatie. Deze week komt de openluchtbioscoop naar zomerbar Bocadero op de Rijnkaai.

Zoals bekend geen Pukkelpop-berichtgeving op Canvas dit jaar. In plaats daarvan flirt de zender deze zomer met liefhebbers van de betere film. Wekelijks strijkt Cinema Canvas neer in een andere Vlaamse stad, en vanaf woensdag 19 juli fungeert Antwerpen als gastheer.
Tot vrijdag wordt elke avond op groot scherm een meesterwerk vertoond. Het gaat – in volgorde – om Dangerous Liaisons, La Piscine en A Clockwork Orange, telkens gekozen door een bekende filmliefhebber die er vooraf ook een woordje uitleg bij geeft, samen met een filmexpert.

De sfeervolle setting wordt bovendien opgeleukt met foodtrucks en een zomerbar. En om het helemaal bijzonder te maken is de presentatie in handen van topacteur Michaël Pas, die de gesprekken in goede banen leidt. Dat gesprek is – net als de film uiteraard – diezelfde avond ook te zien op Canvas.

Pas is zelf niet helemaal zeker waarom ze precies bij hem zijn uitgekomen. “Ik denk dat ze me eerst gevraagd hebben als gast om zélf een film te kiezen, en vermoedelijk heb ik zo enthousiast gereageerd dat ze me maar meteen gevraagd hebben om een maand te presenteren.”

Overzicht