Expo "The world of Steve McCurry" vanaf 12 mei in Waagnatie Expo & Events

De expo The World of Steve McCurry toont meer dan 200 foto’s op groot formaat.

Steve McCurry is een van de meest iconische figuren in de hedendaagse fotografie.
De fotograaf heeft onvergetelijke beelden gemaakt op de zeven continenten en in talloze landen.
Zijn oeuvre omvat conflicten, verdwijnende culturen, oude tradities en hedendaagse cultuur, maar weet altijd het menselijke element te bewaren, dat zijn gevierde beeld van het Afghaanse meisje tot zo'n krachtig beeld maakte.

Steve McCurry is erkend met enkele van de meest prestigieuze prijzen in de branche, waaronder de Robert Capa Gold Medal, de National Press Photographers Award en maar liefst vier keer de World Press Photo Award. Recent kende de Royal Photographic Society in Londen McCurry de Centenary Medal for Lifetime Achievement toe en in 2019 werd hij opgenomen in de International Photography Hall of Fame.

Deze expo neemt je mee op een lange reis doorheen The World of Steve McCurry: van Afghanistan tot Indië, van Zuid-Oost Azië tot Afrika, van Cuba tot de Verenigde Staten, van Brazilië tot Italië. Je maakt de onvergetelijke trip aan de hand van zijn uitgebreid en fascinerend œuvre aan beelden, waarin het menselijk aspect altijd de hoofdrol speelt.
Bijzonder op de expo is dat Steve McCurry je zelf rondleidt door middel van een audiogids. Op die manier hoor je zijn persoonlijk verhaal bij de beelden.

Tickets en info via www.stevemccurryexpo.com.

Overzicht