GEEN (PLASTIC) RIETJES MEER OP BOCADERO

Deze zomer zet Bocadero voor de 9de keer zijn tenten op aan de Waagnatie in Antwerpen. De beachbar is ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde in Antwerpen tijdens de zomer. Vorig jaar bezochten meer dan 500.000 bezoekers het strandgebeuren aan de Schelde. Wat gelijk stond aan een massa geshakete cocktails, mét een heleboel rietjes.

Aagje Borms: "Eigenlijk hebben we nooit stilgestaan bij de massa afval die we produceren tijdens Bocadero. Deze wordt wekelijks opgehaald en klaar is kees. De laatste tijd werden we ons door de campagne in de pers meer bewust van onze jaarlijkse afvalberg. Als je hoort dat er wereldwijd dagelijks 550 miljoen plastic rietjes worden weggegooid dan gaan je ogen wel even open. Daarom hebben we de actie #refusethestraw op poten gezet."

Deze zomer zullen er standaard geen rietjes meer in de cocktails gestoken worden. Dit gebeurt enkel nog wanneer de klant er specifiek om vraagt. De rietjes die dan geven worden zijn biologisch afbreekbaar.

"Een cocktail zonder rietje zal in het begin misschien een beetje raar zijn. Maar we denken dat mensen hier snel gewoon aan zullen worden. Zeker wanneer ze beseffen dat ze hierdoor meewerken aan een beter milieu."

4 Ocean

De milieubewustheid van Bocadero stopt niet bij het rietjesverhaal. Ze gingen in zee (oh well…) met 4Ocean, een bedrijf dat armbandjes maakt uit volledig gerecycleerd materiaal.

Een armbandje kan bij elke kelner gekocht worden en kost €17,50. De opbrengst gaat integraal naar 4Ocean wat met de verkoop van 1 armbandje 1 kilo vuilnis uit de zee kan laten halen. Buy a bracelet, pull a pound!

Overzicht